2019.02.12 Articole

Abordări inteligente pentru clădiri vechi și noi

Miercuri, 20 februarie, începând cu ora 09:00, la Palatul Cesianu Racoviță, din București, energynomics.ro va avea loc o întâlnire informală la care vor lua parte experții și decidenții din industria energetică. În seria de conferințe Energy Breakfast Club abordăm de această dată subiectul tranziției de la clădirile vechi la cele noi, pe baza unor abordări care includ soluții tehnologice inteligente și modele de afaceri inovative.

Cu tot declinul din 2018, provocat de restrângerea lucrărilor în construcția de clădiri rezidențiale, volumul activității în construcții noi și reparații capitale depășește 65 de miliarde de lei în fiecare an, din 2008 până astăzi. Cu toate acestea, România are cel mai vechi fond locativ din Europa, iar studiile arată că peste 84% dintre românii au măcar o problemă cu locuința; peste 75% menționează ca principală cauză vechimea locuinței și nevoia acută de reabilitare, renovare și modernizare. Fiecare intervenție, fiecare investiție contribuie la îmbunătățirea performanțelor energetice ale clădirii și este un prilej de a adăuga elemente de tehnologie inteligentă în iluminat și calitatea aerului, management energetic, optimizarea comportamentului clădirii însăși (furnizare, monitorizare, raportare, transmise de date securizate, reacție etc).

Astfel marile companii propun cat mai multe elemente inovatoare și soluții tehnologice inteligente iar în acest fel ne propunem să descoperim împreună tendințele momentului în dezvoltarea sectorului imobiliar dar și contribuțiile și așteptările din partea sectorului energetic.

Printre speakerii confirmați se numără reprezentanți din partea ABB România, AIIR Filiala Valahia, #better, iar principalele teme ce vor fi abordate propun soluții pentru îmbunătățirea performanțelor clădirilor, sisteme de automatizarea a clădirilor și aplicațiile IoT și mix-ul dintre clădiri inteligente – energie regenerabilă și prosuming.

Evenimentul este organizat cu sprijinul partenerilor energynomics: este organizat de energynomics.ro și susținut de partenerii noștri: ABB România, AIIR, #better, partener media fiind Business Mark.

Accesul la Energy Breakfast Club este deschis tuturor profesioniștilor din industria energetică românească, precum și din sectoarele conexe, în urma solicitării unei invitații la office@energynomics.ro.

energynomics.ro este singura platformă de comunicare online dedicată sectorului energetic din România care funcționează atât ca sursă de știri, cât și ca sursă de informații business to business pentru marile companii specifice industriei energetice. Wing Media Energy Consulting este publisher-ul energynomics.ro și singura agenție media care oferă o gamă completă de servicii și consultanță specializată companiilor ce activează în domeniul energiei, în România și în regiune.

Material de opinie semnat de
  • yass

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.