2020.11.15 Articole

Aplicații moderne de digitalizare a pontajului și calculele salariale

Fie că în cadrul afacerii tale există un departament separat de salarizare sau această sarcină cade pe umerii departamentelor de HR, probabil ești la curent cu volumul de muncă existent și multitudinea sarcinilor care trebuie îndeplinite: pontaj, calcul salar net, rapoarte și taxe, fluturași de salariu, rețineri, concedii și multe altele. Acestea sunt multe provocări la care angajații sunt supuși, ceea ce pe termen lung poate avea un impact negativ asupra eficienței lor.

Automatizează efectuarea fiecărui calcul salariu net cu ajutorul unui soft payroll

Dacă sarcinile repetitive se desfășoară manual, se consumă multă energie. Pentru a veni în întâmpinarea acestor probleme, optează pentru digitalizare și automatizarea sarcinilor repetitive. Un soft performant de payroll este o metodă prin îți poți ajuta angajații să își eficientizez munca. Realizează calcul salariu net sau brut, alături de concedii, prime, bonusuri și comisioane, gestionezi fișele de pontaj, generezi automat fluturașii de salariu și îi trimiți pe mail către angajați, generezi rapoarte specifice (stat de plată, nota contabilă, D112, rețineri. Per ansamblu, administrezi mai ușor procedurile cu ajutorul tehnologiei.

Ce avantaje oferă soluțiile software de pontaj și salarizare?

Adevărul este că omul, din natura sa, este reticent la schimbare. Chiar dacă analizăm efectele pozitive și suntem conștienți de beneficiile pe termen lung, atunci când luăm o decizie, înclinăm să ne alimentăm mai mult frica față de eșec. De aceea și desprinderea de vechile obiceiuri este destul de dificil de realizat. E adevărat că este mai confortabil să realizăm sarcinile manuale cu care suntem obișnuiți pentru că avem impresia că deținem mai bine controlul, însă tehnologia se arată la fel, dacă nu chiar mult mai eficientă. Cum departamentele de HR și salarizare au multe sarcini administrative de îndeplinit, gestionarea lor dintr-un program software se dovedește a fi mai eficientă deoarece:

  1. Realizezi calcul salariu net automat, pe baza informațiilor din sistem: datelor din pontaj, concedii și sisteme de bonificații și elimini erorile de calcul. Softurile sunt actualizate în permanență cu noile măsuri legislative, astfel încât corectitudinea calculelor este indubitabilă.
  2. Reduci stresul angajaților și păstrezi nivelul de productivitate, pentru că vor câștiga mai mult timp.
  3. Comunicarea dintre angajați este puternic îmbunătățită datorită fluxului de lucru echilibrat și plata promptă a salariilor.

Te-ai decis că e timpul să adopți transformarea digitală în departamentul de resurse umane și financiar contabil? Nu uita înainte să prospectezi bine piața, deoarece vei găsi o varietatea de produse. Identifică nevoile tale, stabilește-ți prioritățile și orientează-te spre soluția care îți aduce cele mai multe beneficii.

[divider height=”30″ line=”1″]

Citește și:

Studiu Valoria: Chiar dacă bugetele de CSR „îngheață”, companiile cresc implicarea în comunitate

Studiu privind calitatea vieții și bunăstarea socială: România se menține pe locul 45 în clasamentul mondial

Studiu Deloitte: Creditarea și-ar putea reveni în 2021, cu ajutorul unor măsuri de sprijin din partea autorităților de reglementare în domeniu

Studiu EY: Diferențe între sectorul public și cel privat privind prioritizarea aspectelor de etică în utilizarea inteligenței artificiale

Studiu EY: Consumatorul român devine atent la calitate, preferă produsele locale și este pregătit să migreze către cumpărături online


Dați-ne un follow, pentru a rămâne la curent cu toate noutățile privind evenimentele organizate de BusinessMark:

➡️ www.facebook.com/BusinessMark/
➡️ www.linkedin.com/company/businessmark
➡️ www.instagram.com/business.mark/
➡️ blog.business-mark.ro
➡️ business-mark.ro/

[divider height=”30″ line=”1″]

 

 

Material de opinie semnat de
  • yass

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.