2021.02.14 Articole

Brisk Group – Performanță într-un context pandemic

2020 a adus o multitudine de schimbări, atât din punct de vedere al fluctuațiilor resimțite la nivelul poziționării pieței de real estate, cât și din punct de vedere al comportamentului clienților. De asemenea, privind în perspectivă, pentru fiecare dintre noi, acest an a generat și numeroase provocări.

Reflectând asupra celor întâmplate, observăm un aspect extrem de important: necesitatea adaptării la noile tendințe poate fi incomodă, poate chiar dificilă în unele aspecte, dar există oare un alt impuls mai bun pentru o evoluție decât schimbarea?

Ce a însemnat experiența anului 2020 pentru Brisk Group?                                             

1. Identificarea oportunităților chiar și atunci când totul pare dificil.

 

Pesimistul vede dificultăți în orice oportunitate. Optimistul găsește  oportunități în orice dificultate”  – W. Churchill

Aruncând o privire de ansamblu asupra anului trecut, începutul lui 2020 a înregistrat un comportament orientat către supraviețuirea în lock-downul cauzat de pandemie, iar acest lucru a afectat mai mult sau mai puțin economia mondială, aproape în toate sectoarele de activitate.

Realizând acest lucru, Brisk Group a refuzat ideea de a-și opri activitatea și s-a focusat asupra oportunităților ce urmau să apară, odată cu criza Covid-19.

Nu ne-am dorit să încurajăm atitudinea nesigură și incertă resimțită încă din Q1 2020, așa că am decis să adaptăm un spirit optimist și pro-activ. In acest sens, povestea anului 2020 pentru Brisk Group urma să fie despre identificarea noilor oportunități de business, menținerea unei atitudini optimiste ce viza creșterea sustenabilă și nu în ultimul rând despre asigurarea sentimentului de siguranță și protecție reciproca în cadrul echipei . Acest tip de gândire s-a dovedit a fi întocmai mindset-ul de care aveam nevoie și am decis să îl păstrăm și în decursul lui 2021, an care se anunță a fi unul de recalibrare.” Bisnel Claudiu – Founder Brisk Group.

Ce rezultate a avut Brisk Group cu această abordare? În primul rând, compania a înregistrat o creștere a portofoliului de clienți și proiecte, fapt care a condus la o mărire a echipei cu peste 25% și nu în ultimul rând, o creștere a cifrei de afaceri cu aproximativ 40%.

2020 a adus creșterea, consolidarea pe piață a grupului Brisk și o mărire considerabilă a portofoliului companiei. Așadar, anul s-a încheiat cu succes, cu multe realizări importante,  cuantificabile în numărul proiectelor finalizate și livrate.

Câteva din cifrele relevante ale anului care a trecut sunt: peste 450.000 mp construiți, manageriați și coordonați de Brisk (peste 330.000 mp în sectorul rezidențial, peste 65.000 mp în proiecte de retail și peste 55.000 mp în sectorul industrial și de birouri) și peste 100 de proiecte înregistrate ca parte a întregului portofoliului.

Ca  dovadă a performanței Brisk, atât pe plan național, cât și internațional putem enumera următoarele proiecte:

 • Centrala nucleară Hinkley Point
 • Doha Hardbord – Quatar
 • Centre comerciale in Republica Moldova
 • Universitatea Politehnică din Timișoara
 • Luxuria Domenii Residence – București
 • Greenfield Residence – București
 • Central District 4 Elemente – București
 • Crown Towers – București
 • Amber Gardens – București
 • Apptown Residence – București
 • Vivalia 6 & 7 Residence – Timișoara
 • Nord One Residence – Timișoara
 • Drumul Taberei Residence – București
 • Belvedere Residence – Sibiu
 • Cantacuzino Residence – Ploiești
 • Proiecte industriale Carmistin
 • Moxy by Marriot – București
 • Courtyard by Marriot – București

În ciuda tuturor predicțiilor, 2020 a fost un an de creștere și prosperitate datorată  în primul rând atitudinii optimiste și a culturii organizationale Brisk Group” Bisnel Claudiu – Founder Brisk Group.

2.  Un moment oportun pentru o ascensiune

Identificarea oportunităților de afirmare, menținerea poziției pe piață, aplicarea unor măsuri bine conturate și alocarea unui timp necesar pentru implementarea acestora, a dezvoltat o creștere organică si sustenabilă în cadrul Brisk. Toate acestea confirmă abilitatea  Brisk Group de a înregistra o ascensiune în timpuri marcate de o incertitudine globală.

Unul dintre primele lucruri pe care le-am făcut, a fost acela de a decide modul în care vom acționa și cum ne vom coordona în aceste circumstanțe mai rar întâlnite. Decizia noastră a fost aceea de a ne concentra eforturile pe creștere și de a investi o mare cantitate de resurse în aspecte esențiale precum: organizarea internă, regândirea și recalibrarea sistemelor pentru a veni în întâmpinarea circumstanțelor actuale, cercetarea și asumarea noilor reguli ale industriei și a altor aspecte conexe.” Bisnel Claudiu – Founder Brisk Group.

3. Necesitate + Oportunitate = Avans inevitabil

Inovarea, precum și digitalizarea este o cerință obligatorie, alături de abilitatea de a face tranziția de la fizic la virtual, într-un mod cât mai natural și eficient. Preluând toate aceste schimbări pe plan tehnic și social și integrându-le în procesele sale, Brisk Group s-a bucurat de rezultatele reale ale acestor  măsuri de inovare aplicate, dezvoltând o capacitate foarte bună de a răspunde la stimuli.

Iată câteva dintre schimbările pe care Brisk le-a implementat în această direcție:

 • Dezvoltarea planurilor și scenariilor de gestionare a situațiilor cauzate de incidentele specifice COVID-19
 • Dezvoltarea de protocoale riguroase privind distanțarea și implementarea măsurilor de protecție
 • Sporirea măsurilor de sănătate și siguranță în muncă
 • Menținerea celor mai bune proceduri de lucru în rândul angajaților cu funcții administrative chiar și în cazul lucrului de acasă
Concluzii și previziuni 2020 – 2021

Adaptarea la multiplele schimbări survenite, dorința de libertate și afirmare în scopul de a depăși criza sanitară după un 2020 plin de incertitudine, va crea numeroase provocări economice, geopolitice, sociale și de mediu în 2021.

Cea mai importantă lecție este aceea de a folosi anul 2020 ca un instrument de creștere și  adaptare la învățămintele-cheie: flexibilitatea este o condiție esențială, alături de capacitatea de a ne adapta la circumstanțe noi, optimismul care este ingredientul secret pentru creștere în timpuri dificile și motivația alături de entuziasm, toate acestea formând liantul ce ofera momentul potrivit pentru a acționa.

Orice criză aduce cu ea instabilitate, dar și o multitudine de oportunități, iar acest lucru forțează accelerarea procesului de depistare a soluțiilor de inovare și identificare a proiectelor care se pliază pe câștig.

   Deoarece ne aflăm încă într-o perioadă de adaptare vis-a-vis de noile circumstanțe generate de pandemie, estimăm o întoarcere la scenarii normale în următoarele luni, pe măsură ce perioadele de izolare din diferite țări se termină. Intrăm într-o perioadă de optimism economic cu o recuperare sensibilă în primele doua trimestre ale anului 2021. 

Anul acesta, echipa Brisk  sărbătorește 5 ani de activitate pe piața din România, iar intenția noastră este aceea de a ne concentra pe menținerea direcțiilor ascendente, pe îmbunătățirea constantă și extinderea ariei de prestare a serviciilor noastre”, adăugă Claudiu Bisnel – Fondator Brisk

[divider height=”30″ line=”1″]

Dați-ne un follow, pentru a rămâne la curent cu toate noutățile privind evenimentele organizate de BusinessMark:

➡️ www.facebook.com/BusinessMark/
➡️ www.linkedin.com/company/businessmark
➡️ www.instagram.com/business.mark/
➡️ blog.business-mark.ro
➡️ business-mark.ro/


 

Material de opinie semnat de
 • yass

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.