2021.04.11 Blog

Cabot Transfer Pricing contribuie cu succes la anularea unei decizii de impunere în valoare de 1,5 milioane de lei

Cabot Transfer Pricing a asistat în calitate de expert-parte o societate dintr-un grup cu sediul în Franța, activ în sectorul prelucrării textilelor.  Asistența a fost asigurată printr-un efort conjugat între Cabot Transfer Pricing și echipa specializată în litigii fiscale a unei importante case de avocatură locale, și a rezultat în care obținerea anulării deciziei care impunea societății locale obligații fiscale suplimentare aferente ajustărilor de prețuri de transfer în valoare de peste 1,5 milioane RON.

Alina Andrei, Partener Cabot Transfer Pricing, a formulat strategia și argumentația societății în favoarea eliminării din calculul indicatorilor de profitabilitate ai societății a cheltuielilor generate de ineficiența activității de producție, precum și a cheltuielilor cu angajații neproductivi (aflați în perioada de formare), cheltuieli care potrivit Ghidului OECD nu trebuie să fie transferate prin preț partenerului comercial.  De asemenea, Alina Andrei a asigurat colaborarea permanentă cu reprezentanții societății și ai grupului din România și Franța privind aspectele tehnice legate de prețuri de transfer. 

Despre Cabot Transfer Pricing

Prezent de zece ani pe piața prețurilor de transfer din România, Cabot Transfer Pricing este unul dintre experții în consultanță fiscală specializată în prețurile de transfer, cu o creștere rapidă într-un mediu concurențial și pe fondul unei legislații complexe.  Înființat de Alina Andrei,  și dispunând în prezent de o echipă alcătuită din experți  în domeniu, Cabot Transfer Pricing deservește un portofoliu de mai mult de 300 de societăți – filiale ale unor grupuri locale sau multinaționale. Află mai multe pe www.cabot-tp.ro.

[divider height=”30″ line=”1″]

Despre Alina Andrei

 

 

 

 

 

Alina Andrei este consultant fiscal și fondator al societății de consultanță Cabot Transfer Pricing și are o experiență de 13 ani în domeniul fiscal și de 12 ani în domeniul prețurilor de transfer. Alfă mai multe pe Linkedin.

[divider height=”30″ line=”1″]

Material de opinie semnat de
  • yass

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.