2016.08.19 Articole

Cei mai săraci din UE. 40% dintre români se confruntă cu riscul sărăciei

40% dintre români se confruntă cu riscul sărăciei și al excluziunii sociale, înregintrând cea mai mare rată din Uniunea Europeană (UE), alături de Bulgaria, potrivit datelor publicate de Eurostat.

La nivelul UE, 24,1% din totalul populației se afla în risc de sărăcie și excluziune socială în 2014.

„În România și Bulgaria în jur de 40% din populație se află în această situație în 2014. În Cehia (14,8%), în Olanda (16,5%) și Suedia (16,9%) se află la mai puțin de jumătate față de cele două țări”, potrivit Eurostat.

Deși România înregistează cei mai mulți locuitori în pragul sărăciei și excluziunii sociale, țara noastră se numără și printre cele care au reușit să reducă acest procent față de situația înregistrată în 2008.

„Statele membre care au înregistrat cel mai mare progres sunt Polonia (reducere de 5,8 puncte procentuale), România (cu 0,4 puncte procentuale) și Slovacia (cu 2,2 puncte procentuale)”, se mai precizează în documentul citat.

De asemenea, țările cu cea mai mare creștere sunt Grecia, Spania și Estonia unde numărul de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială a crescut între 4 și 8 puncte procentuale.

Material de opinie semnat de
  • yass

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.