2017.07.27 Articole

Cele mai atrăgătoare orașe din lume pentru dezvoltarea afacerilor

Care este topul orașelor cu cel mai mare potențial pentru dezvoltarea afacerilor? Ce îi atrage pe investitori și care sunt preferințele noilor generații? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care au răspuns realizatorii studiului Index Ipsos Cities 2017.

New York și Abu Dhabi sunt oraşele care ocupă primele poziții pe lista investitorilor globali. Studiul relevă faptul că New York este cel mai popular oraș în care antreprenorii își doresc să-și lanseze o afacere, 23% din eșantionul global selectându-l din lista de 60 de orașe din întreaga lume. Abu Dhabi se află pe locul doi cu 21%, urmat de Londra (16%), Hong Kong (16%) și Tokyo (15%).

Celelalte cinci orașe care întregesc clasamentul și care își păstrează poziția din 2013 sunt: Zurich, Beijing, Los Angeles, Berlin și Shanghai. Comparativ cu anii precedenți, Parisul se află în afara celor 10 orașe, dar reușește să ocupe prima poziție în topul destinațiilor turistice din 2017.

De ce își menține New York prima poziție a topului? Motivul este strâns legat de reputația de neegalat în ceea ce privește dezvoltarea afacerilor. Faptul că este cel mai mare oraș al Statelor Unite ale Americii și este împărțit în cinci zone (The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens și insula Staten Island), îi permite să fie una dintre cele mai importante zone urbane din lume. Un procent de 23% din eșantionul global consideră, de asemenea, că este un loc propice pentru comerț. Pe de altă parte, potrivit datelor prezentate la începutul anului 2013, Abu Dhabi a înregistrat o scădere a prețurilor, trecând de la a patra la a doua poziție. Cu toate acestea, respondenții îl percep ca pe un centru esențial al afacerilor.

Cu toate că nu conduce în categoriile individuale, Londra reușește să ocupe, în general, locul al treilea la nivel mondial în ceea ce privește: destinație pentru dezvoltarea afacerilor (16%), cele mai populare locuri de vizitat (13%) și de trait (12%).

Influențează noile generații clasamentul celor mai atrăgătoare orașe pentru dezvoltarea afacerilor? Dacă privim rezultatele Indexului Ipsos Cities 2017, observăm că toate categoriile – Baby Boomers (1945-1966), X (1966—1979), Millennials (1979 -1995) sau Z (începând cu 1996) au un cuvânt de spus, dar acest lucru nu schimbă cu mult rezultatele finale. New York și Abu Dhabi rămân orașele favorite pentru dezvoltarea afacerilor. În același timp, tinerii din generația Millennials (22-37 de ani) și Z (21 de ani și sub) manifestă un interes crescut pentru Hong Kong, Tokyo și Londra.

Metodolgia Index Ipsos Cities  

Studiul Index Ipsos Cities 2017 a fost aplicat asupra 18 557 de adulți din 26 de țări: Argentina, Australia, Belgia, Brazilia, Canada, China, Franța, Marea Britanie, Germania, Nouă Zeelandă, Peru, Polonia, Rusia, Arabia Saudita, Serbia, Africa de Sud, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Turcia și Statele Unite ale Americii. Participanții au avut la dispoziție o listă de 60 de orașe pentru a răspunde la fiecare întrebare.

Sursa:

http://www.ipsos-nederland.nl/uploads/documenten/Cities_index_2017_final.pdf

Articol scris de Azaleea Cadinoiu

Material de opinie semnat de
  • yass

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.