2016.03.14 Articole

Cinci cărți despre piețe și finanțe pe care ar trebui să le citești

Este nevoie de ani pentru a construi o strategie de investiții iar o parte importantă a acestui proces este consituirea unei biblioteci care să va ajute la dezvoltarea procesului de investiții. Dar atunci când sunteți în căutarea celor mai bune resurse este dificil să știți de unde să începeți. Dacă tastați „investește” în Google, veți obține pentru limba română 420.000 de rezultate, iar in limba engleză numărul acestora sare de 250.000.000 de rezultate. Deci, pentru a vă ajuta să vă orientați în direcția cea bună, Buisness Insider vă propune o listă cu cele mai bune cărți despre finanțe și piețe.

Anatomy of the Bear: Lessons from Wall Street’s Four Great Bottoms de Russell Napier

Noua și cea de-a patra ediție a “Anatomy of the Bear: Lessons from Wall Street’s Four Great Bottoms” include o prefață extinsă, refăcută și actualizată realizată de autor care se uită la direcția viitoare a pieței de capital din SUA în lumina ultimilor ani.

Long and Short: Confessions of a Portfolio Manager — Stock Market Wisdom for Investors de Lawrence Creatura

„Ce este important? Ce ar trebui să studiez? Pe cine ar trebui să ascult?” Răspunsurile la aceste întrebări nu sunt bătute în piatră. Fiecare trebuie să depună un efort imens pentru a-și forma o opinie despre piață. Cartea de față este concepută în așa fel încât oferă cititorilor îndrumarea necesară pentru a găsi răspunsurile singuri.

Dear Chairman: Boardroom Battles and the Rise of Shareholder Activism de Jeff Gramm

Jeff Gramm, manager al unui hedge fund și profesor adjunct la Columbia Business School, urmărește creșterea activismului acționarilor din 1920 până astăzi și oferă o perspectivă de neprețuit și unică despre ceea ce înseamnă a fi o companie publică, inclusiv modul în care acestea funcționează și cine o conduce cu adevărat.

Quality Investing: Owning the Best Companies for the Long Term de Lawrence A. Cunningham, Torkell T. Eide și Patrick Hargreaves

Cartea conturează filosofia de investiții a hedge fund-ului AKO Capital, cu sediul în Londra, precum și experiențele acumulate de-a lungul anilor de managerii Torkell Teide si Patrick Hargreaves. Cartea, după cum sugerează și numele, detaliază calitățile cheie pe care investitorii ar trebui să le caute în companii, care pot să reziste testului timpului și să surclaseze concurența.

“Superforecasting: The Art and Science of Prediction” de Philip E. Tetlock și Dan Gardner

Din păcate, oamenii tind să facă niște predicții teribile, iar Tetlock și-a petrecut ultimii zece ani încercând să-și da seama de ce. Cei doi autori pun la dispoziție o “operă de artă”, bazată pe zeci de ani de cercetare și pe rezultatele unui studiu masiv finanțat de guvern. Cartea analizează modul în care putem aprecia acuratețea estimărilor, de ce sunt rareori făcute în mod corect și modul în care ne putem îmbunătăți capacitatea de prognoză.

Material de opinie semnat de
  • yass

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.