2022.04.15 Articole

Crowe România și DeclaratiaUnica.ro se angajează împreună în automatizarea declarației unice și oferirea de consultanță personalizată

Crowe România și DeclaratiaUnica.ro semnează un parteneriat strategic, al cărui scop principal este oferirea de servicii digitale integrate și, totodată, de consultanță continuă pentru persoanele fizice care au obligații privind depunerea declarației unice.

Anual, sunt depuse peste 1 milion de declarații unice. Până la data de 25 mai 2022, declarația unică trebuie depusă pentru stabilirea veniturilor, calculul impozitului și al contribuțiilor sociale pentru veniturile realizate, precum și a impozitului și a contribuțiilor sociale estimate, pentru anul 2022. Ca răspuns la climatul economic actual, în plin proces de digitalizare și tehnologizare și în contextul unei impozitări globale, declarația unică vine în sprijinul contribuabililor care realizează, printre altele, venituri din chirii, monede virtuale sau transferul titlurilor de valoare. Prin parteneriatul strategic, specialiștii Crowe România oferă consultanță pentru o mai bună înțelegere a proceselor fiscale complexe și în vederea depunerii corecte și automatizate a declarației unice.

DeclaratiaUnica.ro este platforma care răspunde nevoii de înlesnire a conformării fiscale și are în centru, declarația unică – formularul ANAF prin care se declară veniturile persoanelor fizice și prin care se calculează impozitul pe venit și contribuțiile pentru pensie (C.A.S.) și pentru sănătate (C.A.S.S.) datorate. Totodată, prin platformă, pot fi redirecționați și cei 3.5% din impozit către ONG-uri.

Potrivit lui Eduard Alexandrian, Co-fondator, DeclaratiaUnica.ro, „parteneriatul a prins viață ca rezultat al încrederii clădite în aproape 10 ani de colaborare. Diversificarea surselor de venit, în creștere ca urmare a oportunităților oferite de tehnologie, vine cu noi provocări pentru conformarea fiscală a persoanelor fizice. Profesionalismul înalt și reputația internațională solidă ale Crowe Romania ne permit să oferim utilizatorilor noștri soluții clare, de încredere și ușor de utilizat pentru gestionarea Declarației unice.

Începând cu anul 2018, Declarația unică a devenit un instrument de conformare voluntară integrat și, în egală măsură, un instrument de auto responsabilizare și educare a persoanelor fizice, în contextul declarării și  impozitării corecte a veniturilor. Totodată, digitalizarea, mai exact, utilizarea aplicațiilor pentru diverse scopuri la nivelul persoanelor fizice, a devenit ceva ce face parte din cotidianul fiecăruia dintre noi. Astfel, în cadrul parteneriatului existent dintre Crowe România și KNS a apărut fireasca dorință de a dezvolta o platformă care să ia de pe umerii persoanelor fizice povara conformării voluntare. Scopul comun al acestui parteneriat este de a oferi un produs ușor de utilizat, corelat și cu consultanță personalizată, acolo unde este cazul”, afirmă Mitel Spătaru, Tax Partner, Crowe România.

Consultanții Crowe România se alătură platformei DeclaratiaUnica.ro, în scopul de a oferi utilizatorilor soluții optime, indiferent de gradul de dificultate al declarațiilor depuse. Acest parteneriat adaugă expertiză serviciilor furnizate de platformă, pe fondul unui parteneriat existent de succes.


Citește și:

Opinie EY România: Saga cotelor reduse de TVA – care sunt implicațiile pentru România

Opinie Deloitte România: Mult așteptata amnistie a datoriilor fiscale rezultate din reîncadrarea diurnelor în venituri salariale

Mihai Petre, EY România: Scutiri de taxe vamale şi TVA pentru relocarea fabricilor din Ucraina, Rusia, Belarus în România

Opinie Wise Finance Solutions: Finanțări nerambursabile pentru energie solară și eoliană

Indexul OLX al locurilor de muncă – predicții în piața muncii pentru 2022

Cristina Săulescu, Cabot Transfer Pricing: Popriri fiscale greșite – cinci recomandări pentru contribuabilii corecți, care au fost popriți în mod eronat

Opinie Deloitte România: Cerințe noi de reglementare în industria bancară – constrângere sau oportunități de dezvoltare?

CFO Conference 2022: Rolul CFO-ului modern- de la ”retrospective looking” la ”prospective looking”

Opinie Deloitte: Cetățenii ucraineni beneficiază de acces liber la piața muncii din România


Dați-ne un follow, pentru a rămâne la curent cu toate noutățile privind evenimentele organizate de BusinessMark:

 www.facebook.com/BusinessMark/
 www.linkedin.com/company/businessmark
 www.instagram.com/business.mark/
 blog.business-mark.ro
 business-mark.ro/


Material de opinie semnat de
  • yass

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.