2019.05.08 Articole

Energy Strategy Summit 2019 – Scriem harta viitorului

Pe 11 iunie, energynomics.ro organizează cel mai important eveniment al verii pentru industria energetică din România, Energy Strategy Summit 2019 ce va avea loc în data de 11 Iunie, la Palatul Regal din București.

A 5-a ediţie a summitului reuneşte cei mai influenţi decidenţi din industria energetică din România pentru o analiză a strategiilor naționale, europene şi corporative – după reușita edițiilor din 2018, 2017, 2016 şi 2015.

Energy Strategy Summit 2019 va reuni peste 30 de vorbitori – înalţi oficiali din Guvern şi din autorităţile de reglementare, manageri de top ai marilor companii, reprezentanţi avizaţi ai asociaţiilor profesionale, experţi români şi străini din mediul academic şi universitar.

Vor exista 4 sesiuni plenare pentru ca liderii din cele mai dinamice organizații să-și exprime opiniile cu privire la strategiile de investiții, strategiile de integrare și strategiile de transformare. Vom analiza cele mai proeminente sectoare ale momentului: O&G – explorare, transport, procesare, Regenerabile – O&M, prosuming, concurență și Orașe inteligente – eficiență energetică, cogenerare.

Detalii privind oportunitățile de sponsorizare și parteneriate, precum și despre beneficiile implicării în Energy Strategy Summit 2019 regăsiți aici sau a office@wing-media.com.

CONTEXT 2019

Pe calea către liberalizarea completă, industria energetică din România traversează ape tulburi, mișcate de trei tipuri de strategii: strategiile din teren, strategiile naționale și strategiile europene. Energy Strategy Summit 2019 își propune să ofere tuturor celor interesați informații actualizate despre posibilele abordări și proiectele reale pentru a construi o imagine mai bună a pașilor de urmat – o hartă și, în același timp, o busolă.

Strategiile din teren presupun pur și simplu adaptarea la nevoile stringente ale afacerii în fiecare zi. Influențate de schimbările rapide din piață (de exemplu, creșterea prețurilor), de descoperirea subită a tendințelor ignorate anterior (de exemplu, evoluția prețurilor la certificatele de CO2) sau de modificări legale neașteptate, neanunțate și nepregătite (de exemplu, OUG 114/2018), companiile și autoritățile de reglementare trebuie să ia decizii și să își schimbe abordările pentru a rămâne pe linia de plutire.

Strategiile naționale înseamnă, în cazul României, strategia energetică existentă încă în vigoare pentru perioada 2007-2020, proiectul de strategie pentru orizontul 2030-2050, dar și toate celelalte strategii sectoriale care afectează industria energetică (minerit, agricultură, mediu etc). Oamenii și companiile trebuie să țină cont de toate acestea atunci când încearcă să se pregătească pentru viitorul (apropiat).

Stat membru al UE, România trebuie să respecte toate regulamentele și directivele generate la Bruxelles; Coperta-raport-ESS-2016Romania ar putea chiar să influențeze forma finală a acestora prin acțiuni de lobby, astfel încât această legislație să țină cont de specificul economiei și al societății românești. Oricum, ceea ce se decide la nivel european devine obligatoriu și pentru România, mai devreme sau mai târziu. Astfel, strategia energetică europeană, precum și politicile privind clima, concurența și securitatea, anticipează în cea mai mare măsură viitorul industriei energetice din România.

Cel mai probabil, Planul național integrat Energie – Schimbări Climatice va deveni, până la sfârșitul acestui an, după revizuirea de către Comisia Europeană, harta care ne va permite să înțelegem unde suntem și către ce ne putem permite să visăm să mergem.

Energy Strategy Summit 2019 este locul perfect pentru a pune la un loc toate aceste idei, pentru a-ți face auzită vocea, pentru a te întâlni și pentru a discuta cu colegii și competitorii cele mai importante teme ale industriei.

Energy Strategy Summit 2019 este organizat de Wing Media Energy Consulting, prin energynomics.ro, în parteneriat cu reputate organizații ale industriei precum ACUE, AFEER, AIIR-FV, ARPEE, CNR-CME, FPPG, RBSTA, ROPEPCA, RPIA și RWEA, cu sprijinul AON România, CEZ România, Enevo Group, MET România Energy, Nuclearelectrica, Petrotel LUKOIL, Phoenix Contact, Ridgid – Emerson, Romgaz, Safetech Innovations, Stratum Enclosures.

Parteneri media: Radio România Actualităţi, BusinessMark, Transilvania Business

Material de opinie semnat de
  • yass

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.