2015.12.17 Articole

Happiness & Wellbeing Awards a celebrat laureații

Studiu Centrul Fericirii: companiile au investit sute de mii de euro
în programe de wellbeing pentru angajați în 2015

 

Centrul Fericirii, primul centru de transformare integrativă din România, a realizat în luna noiembrie un studiu pentru a identifica principalele companii și persoane publice care au contribuit în 2015 la fericirea și starea de bine a românilor.

Centrul fericiriiLa studiu au participat 45 de companii medii, mari și foarte mari care și-au dorit ca angajații lor să se bucure de mai multe momente de sport și relaxare, precum și de oportunități de dezvoltate personală și implicare activă în comunitate. De asemenea, studiul a urmărit și identificarea personalităților din showbiz-ul autohton care au adus zâmbetul și voia bună pe chipurile și în casele românilor în 2015.

Pentru a premia câștigătorii, Centrul Fericirii a organizat, în data de 10 noiembrie, Gala „Happiness & Wellbeing Awards”, în cadrul căreia au urcat pe scenă reprezentanți ai companiilor care s-au implicat, prin proiecte dedicate, în a le oferi angajaților pachete de wellbeing cu impact pozitiv asupra vieții lor profesionale și personale. 

Jumătate dintre organizațiile participante la studiu au peste 500 de angajați, 20% numără între 101-499 de angajați, iar 30% dintre companiile respondente au mai puțin de 100 de angajați. În 2015, 20% dintre organizații au investit peste 100.000 euro în fericirea și starea de bine ale angajaților, atât la birou, cât și în afara locului de muncă, 20% au alocat sume cuprinse între 10.000-50.000 euro, iar 60% au investit sub 10.000 euro în programele speciale pentru angajați.

„Ne-am dorit ca, prin intermediul evenimentului Happiness & Wellbeing Awards, să aplaudăm meritul celor care au contribuit la starea de bine a românilor la locul de muncă și nu numai”, a spus Florina Onețiu, Certified Coach și Fondator al Centrului Fericirii. „Studiul ne-a arătat faptul că 100% din companiile respondente consideră că programele de corporate wellbeing contribuie semnificativ la creșterea productivității, retenției și eficienței angajaților, precum și a nivelului general de satisfacție și apreciere al acestora în ceea ce privește angajatorul.”

În 2015, principalele servicii oferite de companii angajaților au inclus: evenimente și workshop-uri de dezvoltare personală, programe de coaching, servicii de nutriție și masaj și terapii alternative.

Printre companiile responsabile, participante la studiu, se numără: ENGIE, Raiffaisen Bank, GDF Suez, Cetelem IFN, Genpact România, Henkel România, Life Care, Smithfield România, Synevo, Policolor, TotalSoft, ZENTIVA, Orange Romania, TELUS International Europe, Servier, Casa de Insolvență Transilvania, Ernst and Young România, Solver Training, SoftExpert Mobility, Bittnet Systems, Studio Moderna, Medical Devices & Diagnostics.

Laureații categoriilor dedicate companiilor sunt:

Categoria Wellbeing Master @ work: Raiffeisen Bank, Smithfield România, CETELEM IFN,  Orange România, TELUS International Europe.

 Categoria No Stress & Happy @ work: Ernst and Young România, SoftExpert Mobility, Genpact România, GDF SUEZ.

 Categoria Active & Happy @ work: Henkel România, Servier, TotalSoft, Life Care Corp.

 Categoria Happy Out-Going: Solver Training, Synevo România, Studio Moderna, Bittnet Systems.

 Categoria Happy Community: ZENTIVA, POLICOLOR, Casa de Insolvență Transilvania, Medical Devices & Diagnostics, CGS România.

De asemenea, pe podium au urcat și celebrități din domenii precum televiziune, muzică sau actorie, pe care românii le consideră „responsabile” pentru divertismentul din România. Categoriile de premii pentru persoane publice cu impact pozitiv pentru starea de bine a românilor sunt: Beautiful & Happy, Happy on TV, Happy on Stage, Happiest song, Life Happiness. Printre vedetele alese de public se numără: INNA, Andra, Horia Brenciu, Stela Popescu sau Cătălin Măruță. 

Centrul Fericirii este un proiect finanțat prin fonduri europene și realizat la inițiativa Primăriei municipiului Alba Iulia.

Despre Centrul Fericirii

Centrul Fericirii este primul loc din România care abordează fericirea integrativ si care are ca misiune susținerea oricărei persoane care își dorește o transformare pozitivă în viața sa prin: servicii de psihoterapie, coaching, evaluări de stil de viață, training, evenimente, nutriție, wellness, sport, programe integrative pentru slăbit, detoxifiere, găsirea vocației, echilibrare psiho-emoțională, antreprenoriat etc.

Proiectul este finanțat prin fonduri europene prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea resurselor umane 2007-2013, Axa prioritară 6, Promovarea incluziunii sociale, Domeniul major de intervenție 6, Dezvoltarea Economiei Sociale, Titlu proiect „Dezvoltarea comunităților locale prin economie socială”, ID 147960. Proiectul se desfășoară până la finalul anului 2015 printr-un parteneriat benefic între Primăria Alba Iulia, care este inițiatorul și solicitantul acestui proiect și ceilalți parteneri: Asociația Effect, Asociația Start Carieră, Asociația Oameni Sănătoși, SC N & D Andra Oil SRL, ACPDA, Associaco Cultural Porto D’Artes.

 

Material de opinie semnat de
  • yass

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.