2015.11.16 Blog

Interviu Mihai Petre la Tax & Finance Forum, editia a IV-a

„Comerțul internațional face ca modul de calcul al valori în vamă să nu mai fie un element simplu, care să se poată face la nivelul departamentului logistic. Vorbim ,de exemplu de ajustări de prețuri de transfer, care în mod tradițional ele se regăsesc doar la departamentul financiar sau doar la nivel de CFO. De acum cele două departamente trebuie sa conlucreze.” 

Mihai Petre, Senior Manager, Customs & Global Trade, Deloitte România

Mihai aduce o experiență de 14 ani în domeniul consultanței vamale, reorganizări de lanțuri de aprovizionare, calcul de valoare în vamă și clasificare tarifară. 

 Și-a început cariera la Arthur Andersen, a continuat la KPMG, iar în prezent este coordonatorul echipei de consultanță pe probleme de vamă și accize, din cadrul Deloitte Romania.  Mihai este implicat țn mod continuu în proiecte de asigurare a conformității cu legislația vamală, restituiri de taxe, contestații, studii de impact pe vamă și accize, corespondența cu Comisia Europeană.  De asemenea, este autorul a numeroase articole din presa pe probleme vamale, menite să ajute mediul de afaceri din România. 

 Mihai este membru activ al Camerei Consultanților Fiscali din România și membru al Asociației Experților Contabili din Marea Britanie (ACCA). 

Mihai Petre a fost speaker în cadrul Tax & Finance Forum, editia a IV-a, mai multe detalii aici: Tax & Finance Forum, editia a IV-a

Material de opinie semnat de
  • yass

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.