2016.09.16 Blog

Janjaap Boogaard: „Este important să se definească o strategie a spațiului de lucru adecvată modului de lucru al fiecărei companii”

  1. Ați identificat o creștere a interesului companiilor pentru spațiul de lucru pe care îl pun la dispoziția angajaților în ultimii ani ? Ce tendințe remarcați în acest sens și cum credeți că va evolua piața în următorii ani?

Am remarcat o creștere a interesului în acest sens. Din ce în ce mai multe companii au ambiția de a crea noi spații de birouri care constituie o sursă de inspirație, ca răspuns la provocările de afaceri cu care se confruntă și pentru a contribui la consolidarea poziției angajaților și a productivității acestora. În același timp, biroul devine un instrument puternic de a atrage și a reține talentele într-o organizație. 

Am observat că există tendința ca organizațiile să își dorească să exploreze cea mai bună modalitate de lucru, cel mai bun loc, clădirea și mediul de lucru optime pentru procesele lor de muncă și provocările de afaceri, care au cu cea mai mare contribuție asupra obiectivelor strategice și a valorilor susținute. Experiența Colliers arată că procesul imobiliar tradițional va porni de la sau cel puțin va include componenta soluțiilor legate de spațiul de lucru.  

Vedem că tot mai multe companii implementează spații de lucru bazate pe activitate (angajații pot lucra din locuri diferite, pe baza tipului de activitate pe care o îndeplinesc și al nivelului de concentrare necesar), dat fiind că beneficiile sunt clare: cooperare, inovație și flexibilitate.

  1. A influențat această creștere strategia dumneavoastră de business pentru sectorul corporatist ?

Am creat o echipă puternică de experți la nivel european. Echipa noastră de la EMEA Workplace Solutions este specializată în consilierea clienților în crearea de spații de lucru care facilitează  elementele ce propulsează afacerile într-o companie, stimulând implicarea, sănătatea și bunăstarea angajaților și contribuind direct la productivitatea organizației. Echipa furnizează o abordare integrală, de la concept la design și managementul schimbării.  Profesioniștii noștri au o pregătire diversă, de la business/organizare și imobiliare, până la sociologie și arhitectură, ceea ce ne permite să cream o abordare multidisciplinară și să livrăm soluții creative.

Echipa care se ocupă de soluții pentru spațiul de lucru lucrează îndeaproape cu echipele responsabile de office leasing, astfel încât Colliers furnizează servicii integrate, de înaltă calitate partenerilor săi.

  1. De ce considerați că angajatorii acordă din ce in ce mai multa atenție spațiului de lucru pe care îl pun la dispoziția echipelor lor? Care considerați ca sunt principalele motive pentru care merită ca angajatorii să investească în spațiul de lucru?

Astăzi, companiile se confruntă cu o mulțime de provocări: bătălia pentru talente, managementul centrat pe rezultate, stimularea inovației, noi structuri organizaționale etc. Experiența recentă dovedește că felul în care muncesc oamenii este facilitată de mediul de lucru, care joacă un rol  important în realizarea obiectivelor strategice ale organizației.

  1. Considerați că această investiție este un element strategic în planul de afaceri al unei companii ? Este atenția acordată spațiului de lucru mai degrabă  un lucru ”nice to have” sau realmente un factor cuantificabil, care se va reflecta ulterior în ROI-ul și dezvoltarea companiei?

Este, cu siguranță, un element strategic pentru planul de afaceri al unei companii mature. Este important să se definească o strategie a spațiului de lucru adecvată modului de lucru al fiecărei companii, care să contribuie la obiectivele de afaceri ale acesteia. Prin urmare, investirea în spațiul de lucru se traduce acum prin susținerea creșterii și crearea unor instrumente adiționale pentru atingerea obiectivelor companiei. Rezultatele se văd după câteva luni de la implementarea schimbărilor și depind în mare măsură de principalele obiective pe care și le stabilește fiecare companie. Echipa Colliers care se ocupă de spațiul de lucru are experiență în cuantificarea și măsurarea impactului unui nou mod de lucru și a mediului în care se muncește asupra unor elemente precum productivitatea, implicarea și colaborarea.  

Material de opinie semnat de
  • yass

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.