2017.04.04 Articole

Metode prin care să-ți încurajezi echipa să fie mai eficientă

Poate unul dintre sentimentele cele mai descurajatoare ale unui antreprenor este atunci când echipa sa nu se implică suficient de mult. O companie la început de drum are nevoie de cofondatori curajoși, pasionați și de angajați care să ofere perspective și idei cu privire la strategiile companiei. Depinde de tine, ca lider, să stabilești bazele echipei de engagement. Iată câteva metode care te vor ajuta să ai subalterni mai eficienți!

Examinează-te cu atenție

Înainte de a vorbi cu echipa ta, examinează-ți stilul de conducere! Ești un lider care comunică suficient de bine? În cazul în care membrii echipei nu se simt confortabil să împărtășească perspectivele lor cu tine, creează-ți un stil care să asigure o comunicare deschisă și un feedback binevenit. Dialogul eficient al echipei începe cu tine, liderul, și de aceea asigură-te că ești un antreprenor care salută ideile membrilor echipei, indiferent care ar fi acelea.

Fii direct

Comunică eficient cu echipa ta! Ai nevoie de feedback-ul lor onest? Spune-le că dorești să cunoști gândurile lor sincere și criticile la adresa ta. Explică-le ceea ce cauți și ceea ce speri să obții prin intermediul unui dialog cu întreaga echipă sau cu alte forumuri în cadrul companiei. Este important să clarifici care sunt obiectivele tale și să obții o comunicare bună.

Lasă echipa să strălucească

Ai angajat oamenii pentru un motiv, acum lasă-i să strălucească pentru aceste motive. Nu încerca să-i controlezi pentru că astfel nu îți vor oferi un feedback onest de teama reacției tale. Lăsă echipa să-și pună în valoare abilitățile și oferă-le încredere, acceptându-le opiniile chiar dacă unele dintre ele intră în contradicție cu părerile sau strategiile tale.

Fii modest

Liderii umili sunt o sursă de inspirație pentru echipele lor. A fi o persoană umilă nu este un semn de slăbiciune, ci mai degrabă oferă siguranță angajaților și întregii companii. Fii sincer în fața subalternilor tăi și arătă-le că nu te temi să recunoști atunci când ai greșit sau când ai făcut o presupunere eronată. Modestia ta și respectul pe care îl manifești pentru companie, îi va ajuta pe angajați să-și depășească temerile și să procedeze la fel ca tine.

Așadar, construiește o companie care deschide calea spre o comunicare onestă și acceptă critici din partea tuturor membrilor echipei, indiferent de rang sau titlu. În momentul în care dezvolți o companie cu scopul de a avea un impact asupra unei comunități sau a unei industrii, ai nevoie de cea mai bună echipă și de cele mai bune idei pentru a te asigura că realizezi produsul, serviciul sau soluția de care piața are nevoie.

Material de opinie semnat de
  • yass

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.