2021.03.14 Articole

Mondelēz International își asumă angajamentul de a reduce utilizarea plasticului virgin pentru a combate poluarea cu plastic

  • Compania amplifică obiectivele pentru 2025 cu o nouă țintă: reducere utilizării plasticului virgin în ambalajele rigide de plastic cu cel puțin 25%
  • Inițiativa face parte din eforturile generale de a elimina, reduce, înlocui și recicla materialele plastice la nivelul întregului portofoliu

Mondelēz International (Nasdaq: MDLZ) și-a anunțat angajamentul mai ferm de a reduce utilizarea plasticului virgin în ambalaje, în cadrul eforturilor permanente de a elimina, reduce, înlocui și recicla ambalajele din material plastic la nivelul întregului portofoliu.

Compania deja utilizează în cadrul portofoliului său o cantitate de materiale plastice semnificativ sub media în greutate de la nivelul sectorului, dar Mondelēz International este determinată să reducă și mai mult ambalajele de plastic. Până în 2025, compania își propune să reducă utilizarea plasticului virgin în ambalajele rigide de plastic cu cel puțin 25% sau 5% la nivelul întregului portofoliu de ambalaje de plastic.

Ținta de reducere a utilizării plasticului virgin va fi obținută printr-o combinație de măsuri, inclusiv eliminarea materialului plastic, utilizarea crescută a conținutului reciclat și adoptarea unor modele de reutilizare pentru portofoliul companiei, dacă se justifică.

“Sprijinul nostru pentru un viitor sustenabil pentru materialele plastice este evident,” a declarat Dirk Van de Put, Chairman and Chief Executive Officer al Mondelēz International. “Suntem deja unul dintre cei mai eficienți utilizatori de ambalaje de plastic din zona bunurilor de consum și am făcut pași mari în ceea ce privește reducerea utilizării ambalajelor de plastic, înlocuirea plasticului cu alte materiale și designul fluxului de reciclare.”

“Dat fiind progresul important pe care l-am realizat în ce privește ambalajele, și având în vedere eforturile de a genera un viitor sustenabil pentru gustări, ne asumăm angajamentul de a reduce utilizarea plasticului virgin și de a investi în inovație pentru a elimina ambalajele sau a adopta materiale mult mai ușor reciclabile.”

Aceste angajamente se bazează pe obiectivele pentru 2025 de a utiliza 5% conținut reciclat în greutate pentru toate ambalajele de plastic și de a proiecta toate ambalajele în scopul reciclării, un obiectiv pe care compania este pe cale să îl obțină, 94% dintre ambalaje fiind deja concepute pentru a fi reciclate.

Compania investește în prezent peste 30 de milioane de dolari pe an în tehnologie, resurse și infrastructură de reciclare și estimează o intensificare a acestor investiții în timp. În total, între 2019 și 2025, Mondelēz International estimează că va cheltui aproximativ 300 de milioane de dolari în crearea unui viitor durabil pentru plastic.

Mondelēz International raportează în mod transparent cu privire la progresele pe care le face în ceea ce privește angajamentele, strategiile și obiectivele sale privind mediul, durabilitatea socială și guvernanța din Raportul Snacking Made Right, publicat anual la începutul lunii mai. Pentru mai multe informații, vizitați www.mondelezinternational.com.

 

Material de opinie semnat de
  • yass

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.