2018.07.12 Articole

New Games, New Career Opportunities!

Înregistrând recent o cifră de afaceri de peste 145,3 milioane de dolari în România, industria gaming este în continuă creștere, conform Asociației Dezvoltatorilor de Jocuri din România (RGDA). Aceștia ne relatează despre faptul că în România activează peste 80 de studiouri, dintre care 50 ce dezvoltă jocuri în București.

Top companii ce oferă servicii și jocuri online

Conform unei statistici realizate în decembrie anul trecut, topul companiilor mondiale, în funcție de veniturile încasate, au fost:

  • Tencent – 18 milarde dolari (pornind în 2010 de la încasări de doar 1 miliard dolari)
  • Sony – 10 milarde dolari
  • Apple – 8 milarde dolari
  • Microsoft – 7 milarde dolari
  • Activision Blizzard – 6 milarde dolari
  • NetEase – 5 milarde dolari
  • Google – 5 milarde dolari
  • EA – 5 milarde dolari
  • Nintendo – 3 milarde dolari
  • Ubisoft – 2 milarde dolari

Luând ca exemplu liderul asiatic Tencent, lider mondial în industria jocurilor online, putem observa faptul că odată cu creșterea încasărilor, numărul angajaților crește de asemenea. Dacă în 2010 compania avea încasări de doar 1 miliard dolari cu 10.000 angajați, în 2017 situația crește exponențial: la încasări de 18 miliarde dolari și cu un număr de angajați de 4 ori mai mare, ajungând la o cifră de 44.000 angajați.

Sursa: Statista

Într-unul dintre vlogurile asociației RGDA –  Romanian Game Developers Association despre industria de gaming – oportunități și cariere, putem afla cu ușurință faptul că o carieră din cadrul industriei de jocuri online poate conduce către dezvoltarea unor hard skills-uri, amintind dezvoltarea interfețelor jocurilor, dezvoltarea prototipurilor și realizarea unor playtesturi eficiente.

Cât despre joburile tehnice ce se regăsesc în industria jocurilor video, regăsim: game designers, software developers and computer programmers, animators and other artists, audio engineers, writers, interpreters and translators, video game testers, technical support specialists.

Dar oare câți dintre noi cunoaștem faptul că soft skills-urile sunt printre cele mai căutate atunci când ne referim la joburile din industria gaming? Spre exemplu, un game designer trebuie să aibă abilitatea de a asculta pe toată lumea, pentru a ajunge la o congruență între așteptările sau dorințele tuturor utilizatorilor.

Cel mai important aspect legat de această industrie însă este posibilitatea de a dezvolta o pasiune într-o reală oportunitate de carieră.

Sursa: RGDA

Când ne referim la partea business, observăm că aceasta prezintă mai multe oportunități de carieră, printre care: marketing managers, market research analysts, producers, sales representatives.

De asemenea, platformele folosite de gameri precum freakz.ro sau discordapp.com (la nivel global) realizează pentru useri o oportunitate de a face parte dintr-o comunitate online, având posibilitatea de a se întâlni cu prietenii sau de a-și crea prieteni noi și, totodată, de a realiza strategii, planuri și obiective comune în cadrul jocurilor. De asemenea, prin intermediul platformelor dedicate acestui sector, userii pot vizualiza live streaming-urile celor mai buni profesioniști din domeniu, având posibilitatea să învețe noi skills-uri pe care apoi le pot pune în practică în jocurile pe care le dezvoltă.

Industria gaming este în continuă dezvoltare, iar secolul vitezei își pune amprenta din ce în ce mai mult asupra modului în care noile generații comunică, rezolvă task-uri și își stabilesc obiective, deoarece, prin aceste jocuri, persoanele din spatele ecranelor își dezvoltă noi moduri de a gândi, unele cu mult diferite față de cei care nu practică aceste jocuri.

Carierele dezvoltate în această industrie sunt foarte avantajoase pentru acești utilizatori, iar companiile dezvoltatoare pot ajunge la performanțe reale, având astfel posibilitatea de a atinge un target înalt în ceea ce privește cifra de afaceri.

Surse:

https://www.statista.com/statistics/223719/number-of-tencent-group-employees/

Top 25 Public Companies by Game Revenues

 

Material de opinie semnat de
  • yass

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.