2021.07.04 Articole

Oracle se angajează să-și alimenteze operațiunile globale cu energie regenerabilă până în 2025. Regiunile Cloud Oracle din Europa sunt deja alimentate cu energie 100% regenerabilă

Oracle și-a extins angajamentul față de mediul înconjurător prin obiectivul de a-și alimenta operațiunile globale, atât în unități cât și în cloud, cu energie 100% regenerabilă până în 2025.

„Acest obiectiv este un pas important către un viitor mai sustenabil”, a declarat Safra Catz, Director Executiv Oracle. „Oracle contribuie la protejarea mediului înconjurător prin furnizarea de tehnologie care le permite clienților să-și reducă amprenta de carbon. Totodată, acest nou obiectiv reflectă și valorile comune ale clienților, partenerilor și investitorilor noștri.”

Cel mai recent obiectiv în materie de energie regenerabilă se bazează pe prioritățile existente de durabilitate:

  • Cloud curat: Oracle își păstrează obiectivul de a utiliza 100% energie regenerabilă în toate regiunile Oracle Cloud de nouă generație până în 2025.
  • Reciclarea hardware-ului: Continuând eforturile de reducere a deșeurilor electronice, în anul fiscal 2020, Oracle a colectat peste 1.000 de tone de hardware-uri vechi, dintre care 99,6% au fost fie refolosite, fie reciclate.
  • Reducerea deșeurilor: Din 2015, Oracle a redus cantitatea de deșeuri trimisă la depozitele de deșeuri cu 25% pe metru pătrat.
  • Aprovizionare responsabilă: Până în 2025, Oracle se așteaptă ca 100% dintre furnizorii săi principali să aibă în vigoare un program de mediu la zi.

Regiunile Cloud Oracle din Europa sunt deja alimentate cu energie 100% regenerabilă, precum și alte 51 de birouri Oracle din întreaga lume.

„Energia regenerabilă este esențială pentru combaterea schimbărilor climatice și pentru obținerea unui viitor mai curat și ecologic”, a declarat Kwasi Kwarteng, Secretarul britanic pentru Afaceri și Energie. „Angajamentul ambițios al Oracle asigură accelerarea obținerii un viitor mai sustenabil și va inspira și alte companii din întreaga lume să fie mai ecologice.”

„Grupul Telenor a stabilit recent obiective bazate pe știință pentru a reduce propriile emisii cu 57% până în 2030. Un alt aspect este colaborarea cu furnizori pentru a reduce și emisiile din lanțul nostru de aprovizionare. Pentru noi este esențial ca furnizorii noștri să împărtășească aceleași angajamente, așa că suntem bucuroși să vedem că Oracle și-a setat obiectivul de a-și alimenta operațiunile 100% cu energie regenerabilă până în 2025 ”, a declarat Cecilie Heuch, Vicepreședinte și Director Resurse Umane și Sustenabilitate al Telenor Group.

Mai multe detalii referitoare la acțiunile sustenabile ale Oracle pot fi găsite în Raportul Corporate Citizenship.

[divider height=”30″ line=”1″]

Citește și:

Studiu EY: Pandemia accelerează interesul față de tehnologia 5G, iar lipsa competențelor de implementare este principala îngrijorare a companiilor

Alina Cartianu & Andrada Tănase, Deloitte România: Tranziția la raportarea IFRS pentru instituțiile financiare nebancare

Sondaj EY: Majoritatea marilor contribuabili nu au făcut până acum obiectul unei inspecții de mediu. Ce ar trebui să aibă în vedere agenții economici?

Alina Făniță, PKF Finconta: Impactul liderilor cu inteligență emoțională în business

Studiu de atractivitate EY România: Investitorii revin în 2021. România trebuie să se pregătească pentru un mediu de afaceri reconfigurat

Camelia Malahov & Gabriel Pătru, Deloitte România: Dosarul cu șină devine istorie. Cine îi ia locul?

Raluca Popa, EY România: Companiile și-ar putea compensa retroactiv pierderile din 2020 și 2021, dacă au fost profitabile înainte de 2020

Mihaela Mitroi, EY România: Transparența fiscală – astăzi, impusă multinaționalelor. Mâine – tuturor categoriilor de contribuabili. Ce trebuie să știe contribuabilii?

Florentina Șușnea, PKF Finconta: Tehnologia susține reducerea riscurilor fiscale


Dați-ne un follow, pentru a rămâne la curent cu toate noutățile privind evenimentele organizate de BusinessMark:

➡️ www.facebook.com/BusinessMark/
➡️ www.linkedin.com/company/businessmark
➡️ www.instagram.com/business.mark/
➡️ blog.business-mark.ro
➡️ business-mark.ro/


 

Material de opinie semnat de
  • yass

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.