2015.12.15 Articole

Profilul angajaților din turism în Uniunea Europeană

Aproape 6 din 10 angajați din domeniul turismului sunt femei, iar majoritatea joburilor din acest domeniu sunt part-time sau temporare, potrivit datelor unei analize a Eurostat.

În Uniunea Europeană (UE) industria turismului (cuprinde activități aferente trismului, dar nu neapărat numai turism) însumează numai 12 milioane de persoane angajate, echivalentul a 9% din angajații aferenți UE din sectoare de business non-financiare în 2013.

Printre altele, cele trei industrii care se bazează în întregime pe turism (cazare, agenții de turism și tansport aerian) au 3,3 milioane de angajați.

Comparativ cu businessurile non-financiare, în 2014 activitățile principale de turism au furnizat în UE mai multe contracte part-time (24%  activitățile principale de turism versus 17% în sectorul de business non-financiar) și mai puține joburi stabile (21% joburi temporare versus 14%). De asemenea, în acest domeniu au fost angajate mai multe femei (58% din persoanele angajate în activitățile principale de turism erau femei versus 36%) și forță tânără de muncă (13% din persoanele angajate cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani versus 9%).

Puteți accesa aici analiza completă, cu informații despre fiecare țară în parte.

Material de opinie semnat de
  • yass

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.