2017.03.01 Articole

Sfaturi dacă vrei să aplici pentru un credit ipotecar

Cumpărarea unei case este un angajament financiar mare și de aceea este recomandat să te informezi cât mai bine înainte de a merge la bancă și de a aplica pentru un credit ipotecar. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să-ți achiziționezi casa visurilor cu succes!

Obține pre-aprobarea

Înainte de a porni în căutarea unei noi locuințe, ar fi de preferat să mergi la bancă pentru a obține o pre-aprobare de ipotecare. Acest lucru îți va da acces la o listă de prețuri și îți va oferi un punct de plecare pentru a începe procesul de cumpărare.

Nu te abate de la planul inițial

Atunci când vei începe să cauți o nouă casă, încearcă să nu lași emoțiile să fie un factor în decizia ta financiară. Dacă te-ai îndrăgostit de o casă pe care nu ți-o poți permite, există două variante: mergi mai departe și cauți o casă la un preț convenabil sau negociezi prețul de cumpărare. Oricum ar fi, sfatul este să rămâi rațional și să te gândești bine la achiziție. Acest lucru te va ajuta să nu te abați de la planul tău și să eviți o cheltuială exagerată pentru o casă de care s-ar putea să nu fii mulțumit după ce te muți în ea sau pe care nu ți-o vei putea permite. Cu cât va fi mai mare ipotecarea, cu atât mai mare va fi plata lunară.

Ia în calcul toate aspectele

Casa este locul unde vei trăi în următorii ani din viața ta, așa că nu te compromite în ceea ce privește locația oricât de mult îți place o casă! Dacă atunci când îți achiziționezi o locuință ai posibilitatea să schimbi aspectul camerelor, din păcate locul în care se află nu-l poți schimba.

Cere ajutorul unui agent imobiliar

Cumpărarea unei case este o tranzacție complicată. Un agent imobiliar te va informa cât de echitabil este prețul în comparație cu alte case din zonă și totodată pot negocia prețul de achiziție în numele tău.

Nu aplica pentru mai multe credite

Atunci când vei găsi în cele din urmă o casă și vei merge la bancă pentru aprobarea ipotecării tale, fii clar cu privire la nevoile tale! Este posibil ca banca să îți prezinte și alte oferte, dar nu ceda. Acceptarea mai multor credite decât e necesar poate duce la probleme financiare dacă ești tentat să cheltui.

Material de opinie semnat de
  • yass

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.