2018.09.07 Blog

[Speaker @BusinessMark] JEAN-LUC SCHERER, Founder INNOOPOLIS vorbește la Business Challenge!

Sesiunea short questions – short answers se ține alături de invitatul nostru special, Jean-Luc Scherer, care ne împărtășește viziunea sa despre antreprenoriat:

  • Care crezi că e drive-ul liderilor când vine vorba de a alege calea antreprenoriatului și de a își menține entuziasmul în tot acest parcurs?

Cred din ce în ce mai mult că antreprenoriatul nu are aspecte comune cu un job propriu-zis. Ține mai degrabă de dorința de a aduce un impact în societate. Călătoria, desigur are suișuri și coborâșuri și ceea ce menține entuziasmul este nivelul de rezistență și angajamentul față de dorința de a impacta societatea.

  • Cum percepe societatea de azi inovația în IMM-uri sau startup-uri?

Societatea din zilele noastre este puțin ambiguă în ceea ce privește inovația la nivel de IMM-uri sau Startup-uri. Pe de-o parte, toată lumea știe că avem nevoie de o societate ’agilă’, avem nevoie de transformare și inovare, dar, pe de altă parte, oamenii și societatea privesc startup-urile precum niște modele de business cu risc crescut, cu produse pe jumătate ‘construite’, cu o lipsă de experiență în gestionarea și scalarea unui business. De aceea este nevoie de inițiative care intersectează startup-urile și corporațiile mult mai devreme.

Material de opinie semnat de
  • yass

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.