2016.04.04 Articole

Tranzacțiile cu spații de birouri au crescut cu 15%

Volumul tranzacțiilor cu spații de birouri pentru companiile de talie medie a crescut, în primul trimestru din anul 2016, cu 15%, față de aceeași perioadă din 2015, conform unui studiu realizat de ESOP Consulting, citat de Agerpres.

Zona de centru-nord a fost aleasă de 37% din numărul total al managerilor companiilor medii care s-au mutat în sedii noi, aproape cât zona de centru vest și zona ultracentrală la un loc (care au însumat câte 19%), conform unui studiu realizat de ESOP Consulting. În ceea ce privește tipul de birouri alese de managerii companiilor medii, din datele analizate a reieșit că 63% au ales spații în clădiri business center și 37% au optat pentru vile cu destinație comercială.

„Zona de centru-nord conduce în preferințele chiriașilor în această perioadă datorită faptului că aici oferta de spații noi de birouri, abia livrate sau în curs de livrare, este cea mai mare, iar managerii companiilor medii au mai multe opțiuni. În a doua parte a lui 2016 și în 2017 se vor da însă în folosință mai multe clădiri noi, la standarde înalte de calitate și în celelalte două zone, aflate acum pe locul doi — zona de centru-vest și zona ultracentrală — oferta mai mare de spații urmând a genera mai multe tranzacții și în aceste zone și, implicit, o echilibrare a pieței între cei trei poli de interes pentru companiile medii”, a declarat Alexandru Petrescu, managing partner la ESOP Consulting/Corfac International.

Suprafața medie a unei tranzacții de birouri de pe acest segment de piață s-a majorat de la 268 metri pătrați, cât era anul trecut în aceeași perioadă, la 394 metri pătrați în primul trimestru din 2016. Spațiile de birouri închiriate de companii medii au avut suprafețe care au variat între 85 metri pătrați și 1.000 metri pătrați.

Material de opinie semnat de
  • yass

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.