2015.10.14 Articole

Volkswagen se confruntă cu primul proces în Germania pentru testele diesel fraudate

Un femeie automobilist din Köln a intentat un proces împotriva Volkswagen, acuzând compania de a fi înșelat proprietarii de automobile cu privire la rezultatele legete de producerea de noxe de către motoarele diesel, se arată într-un comunicat al firmei de avocatură Jordan Fuhr Meyer.

Femeia care a depus cererea sa de despăgubiri la tribunalul districtual din Braunschweig este primul cetățean german cunoscut a fi dat în judecată concernul Volkswagen pentru daune, după ce producătorul german a recunoscut utilizarea de software pentru păcălirea testelor americane de emisii de noxe la motoarele diesel.

Un comunicat al Volkswagen, trimis parlamentarilor germani săptămâna trecută, arăta că 8 milioane de autovehicule diesel din Uniunea Europeană au fost dotate cu software capabil să păcălească testele pentru măsurarea producerii de noxe de către autovehicule.

Reclamanta a declarat că nivelul scăzut de emisii a fost un „factor decisiv”, atunci când a cumpărat un VW Sharan dotat cu un motor 2.0 TDI în 2010 pentru 42.000 de euro, și solicită în cererea sa ca achiziția să fie anulată.

Volkswagen Chief Executive Matthias Mueller a declarat într-un interviu acordat unui ziar german că producătorul german de automobile va lansa în ianuarie o campanie de rechemare în service a tuturor autoturismelor afectate de criza emisiilor diesel, campanie care se va încheia la sfârșitul anului viitor.

Dar Sascha Conradi, avocat la Jordan Fuhr Meyer, a declarat că rechemarea în service nu ar fi suficientă și că femeia se teme că reparațiile ce vor fi realizate vor afecta performanța motorului, accelerația, viteza maximă și alte aspecte importante legate de rularea autovehiculului.

„Continuarea utilizării unui vehicul care nu are emisii reduse este inacceptabilă pentru reclamant”, a spus Conradi.

Un purtător de cuvânt al Volkswagen a declarat că nu poate comenta în prezent acest caz în condițiile în care nu are cunoștință despre respectiva acțiune în justiție.

Material de opinie semnat de
  • yass

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.